MOBECO Projesi

MOBECO

Dünya nüfusunun hızla artmasıyla, insanlar, hayvanların ve bitkilerin yaşam alanlarını yok ederek doğal kaynakları, sürdürülebilirliğini düşünmeden, tüketmeye ve kullanılamaz hale getirmeye başlamışlardır.

Doğal kaynakların dikkatsizce tüketilerek kullanıldığı bir alan da kitlesel turizmdir. Alternatif, sürdürülebilir, eko-turistik faaliyetler hem turizmin daha geniş alanlara yayılması hem de çevrenin korunması için çok önemli bir fırsattır. Avrupa Birliği Erasmus+ projeleri kategorisinde de yürütülen bu proje kapsamında Tarım, Doğa, Spor, Sağlık, Sinema, Kültür, Gastronomi, Tarih Turizmi konularında ortak ülke ve şehirlerdeki eko-turistik faaliyetler örneklendi ve öğrencilerin bu konularda fikir üretmeleri sağlandı. Çevrenin, hayvan ve bitkilerin doğal yaşam alanlarının korunmasına yönelik kampanyalar yürütülerek gençlerinin, geleceğin çevresini korumaları konusunda bilinçlenmeleri ve inisiyatif almaları sağlandı.

Projemiz ile aşağıdaki hedeflere ulaşıldı

1-Öğrencilerin çevresel konulara olan duyarlılıklarını arttırıldı,

2-Doğal kaynakları korumak için yeni yollar araştırıldı ve yaygınlaştırıldı,

3-Eko-turizmin önemini ve bölgeye katacağı değerler araştırıldı ve yaygınlaştırıldı.

4-Ülke ve şehirlerdeki eko-turistik faaliyetleri örnekleyerek eko-turizmi yaygınlaştırıldı.

07-12-201907-12-201907-12-201907-12-2019

04-01-2020