MUĞLA / MENTEŞE - Menteşe Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi

Digital Detox Schools

Kurucu: Esra DEMİR (Türkiye)  Ortak kurucu: Maria Petsi (Greece)

Projemiz öğrencilerin akıllı telefon kullanım oranlarını azaltırken, dijital dünyanın yararları olduğu kadar zararları olduğuna dikkat çekerek öğrencilerin zamanlarının kontrollerini yeniden ele geçirmesini sağlamayı amaçlamaktadır. Projemizde Yunanistan'ın Yanya şehrinden General Lyceum of Anatoli, Platonos & Antypa lisesi ortak kurucumuzdur.

Bizimle çalışacak ülkeler; Romanya, Hırvatistan, İtalya, Almanya, Polonya, Kuzey Makedonya, Latviya. Projemizde 23 lise okulu işbirliği içinde çalışmaktadır. Okulumuzda ise 40 öğrenci projeyi yürütmede rol almaktadır.

Projenin hedefleri;

·         Katılımcıların akıllı telefon bağımlılığını azaltmak

·         Dijital Okuryazarlık hakkında farkındalık kazandırmak

·         Sosyal aidiyet duygusunu ve çeşitliliğe saygıyı arttırmak

·         Yabancı dil ve iletişim becerilerini geliştirmek

·         Dijital becerileri geliştirmek

·         Çevreye duyarlı etkinlikler gerçekleştirmek

Projemiz 1 Ocak 2023 tarihinde resmen başlamış olup Mayıs ayına kadar devam edecektir. Proje kapsamında yapılacak olan etkinlikler hem okuldaki etwinning köşemizde hem de websitemizde duyurulacaktır.

19-01-2023

Yayın: 19.01.2023 - Güncelleme: 19.01.2023 10:10 - Görüntülenme: 172